Sunday, 7 October 2012

Challenge!!!!!!


Dah  lame tak menghupdate blog rase windu la pulak..hari ni genap seminggu challenge aku tanpa nasik..alhamdulilah takde pulak “craving” nak makan nasik sampai gastric kalu tak dulu x dapat makan nasik sehari mula la rase pedih perut..bile dpt kepal nasik then telan baru rase lega alhamdulilah...

Aku perlu kurus..yer sangat-sangat perlu bukan sebab ade orang challenge siap dengan reward yang hensem tapi sebab aku rase aku dah x fit mcm dulu, nak rase kembali bertenaga tambah pula baju2 banyak yang dah x muat dannnnnnnnn  jeles dengan mereka2 yang kurus dan happily berfesyennn!!!owh no sgt envy okey!!

Dulu aku x suke makan Oat..skarang terpaksa juga paksa diri telan..OMG sgt memual kan tekak tp bile dah mkn mmg rase kenyang sampai ptg....dulu pagi nasik lemak..tengah hari nasik ber lauk sekarang..capati menu tengahari aku..kadang Brunch ..walaupun buah hati sebuk mkn nasik n aku mkn capati x der pulak rase nk curik sesudu dua nasik die..hehe nasib aku ni peminat setia sayur so..boleh la selang seli menu dgn garden salad huhuu.. aku tau penyakit aku ni mmg payah nak turun berat..nak naik senang giler dlm seminggu boleh naik 5 kg...tapi x per kali ni kite start dengan control nafsu makan dulu hehe

Bersenam pada minggu pertama baru sekali aku buat..So starting esok aku akan mula bersenam lepas balik kerja..nak tunggu org teman mmg x jadi la jawabnye so kene sendiri la push diri..hope esok dan hari2 seturusnya aku x skip la bersenam hehe

Owh hamper terlupa..mesti ade yang tertanya2 kenapa aku tak try product pelangsingan jer? Hehe bukan x cuba semua dah cuba tp hampeh sebabnye bg org yang hormonye x stabil mkn la ape jgk product pelangsingan mmg susah nk turun berat..makin naik lagi ader..so disamping kawal nafsu mkn..tiap2 hari aku paki korset..siang n malam..bersama krim  susut perut sebagai penggalak..plus dengan exercise..kite tgk la hasilnye nanti yer..huhu..

One more thing 2 liter air sehari jangan dilupa....huhuhu

Saturday, 8 September 2012


Ku percaya CintaMU~~

Pernah seseorang berkata “Tuhan menguji hambaNYA kerana DIA sayangkan kita !” mungkin itu adalah ingatan supaya kita sentiasa mengingatinya..Hari ini aku diuji sekali lagi...Kata Doc terdapat 3 ketumbuhan didalam Rahim ibuku...rahim yang sama yang telah mengandungkan dan melahirkan aku..Ya Allah kau sembuhkan lah penyakit ibuku..redakanlah kesengsaraanya..andai penyakit itu bisa KAU pindahkan...berilah kepada ku untuk menanggungnya...

Dunia berbeza~~

Berada dtmpt yg sama tp x kelihatan satu sama lain..
Byk yg ingin dismpikn tp x terluah..
syg satu sama lain..tp dimana syg itu? Sukar utk dirasai or diperlihatkan...
'silent' menjadi tmn setia...
Dekat tp terasa jauh...
Hati..ingin disentuh tp terasa sukar...
Ingin didengari tapi dihadapan bagaikan bayang-bayang...

Sunday, 1 July 2012


Breakfast oh breakfast

Hari ni breakfast makan ni jela  sedang berusaha nak avoid nasik sbb si dia cakap sy makin "gebu' psstt actually die x la ckp mcm tu sesaje jer nak kasik sedap hati wakakaka
(adiah from jue last month baru nk try skrg hehe)

tapi bile tgk pidture sendiri 2 taun lepas..hadoiiiii....saye memang perlu kurusssss Owh my gucci!!!




kan best bile nak tido sebut kurus...kurus...kurus 10000x da next day bangun tido terus kurus;p~

fighting!fighting! you can do it!!! huhuhu...

Friday, 22 June 2012


TM Group AW@RD NiTe 2012!!!



Menarik tertarik kau memang da boommm!!! Heheh itula yang aku mampu ungkapkan..memang best!!! Memula tu cuak jugak bile fikir kite srg jer yang kene pegi..tapi unsangkarable semua yang datang giler sporting..so tak jadi la nak control cun....semua have fun....bersemangat sume siap rehersal dulu nak sorak team..aku pun x kurangnye...tepakse la mengeluarkan suare emas menyanyi2..dah la ddk barisan depan sekali walaupun tak berape nk skill sangat goncang2 pom pom tu..hentam sajela labu..wakakakkk ;p~ 


 Tix to da show..RM700 okehhh wakakak..

 Free Mafla for alll 1TM United hoyehhhh^_~
  Time Rehersal sempat lagi post k..hehe
  Halalalaal..anak shaper ni???wakakakak
 Aku yang gedssss!!!;p~
 Fasli yang telah betukaq~Aummmmm!!!!huhu
 Say Cheese:)
  Akma & Sue yang maintain ayu..hehe
aku mcm biase ler...jgn bgtau bf i yerrr hehe
 Registeration timeeeeee!!
  Stacy pun ado yerrrr!! best performance..suare auuuu best!best!!1
 Team Lain yang dtg..sangat hefeninggg!!




 Our Food~ Yummy hehe
 Ni ler pemenang TM Idol..suare okey la...ala2 amy search giteww!!

Afdlin in da houseee!!! Giler kentang kelakorrr kau kau...if ade kapet kat bawah tu sure ramai yang nk gelak sambil guling-guling...Afdin u're da best!!!!!


last sekali aku balik dengan tangan kosong sob..sob..sob trip pg australia tu patutnye milikkkk kuuuuu!!! x aci...x aci....aci laaaaaa!!!!! waaaaaaaaaa T_T

Wednesday, 13 June 2012

Jom jaga kesihatan~_^


Lemon   OH Lemon 
Effecive 2nd June aku dapat "clik" baru.. Kak Siti Rohaya tersangat la peramah & mesra..dalam banyak2 perbualan kiterang aku tertarik dengan tips hirisan Lemon campur dengan air suam..di minum setiap hari untuk kesihatan dalaman....serta pelbagai khasiat yang lain menarikkan? bileh kurus ni hehe

so starting last week lagi aku dah sibuk minum air lemon ni..memang tak ada masalah untuk "pembuangan" selesa and lancar gitewwww hehe..tapi aku upgrade sikit everyday aku tambah sedikit madu untuk tambahan khasiat dan rasa hehe..


Jom kita usha-usha ape khasiat air lemon ni?

JOMmmmmmmmmmmm!!!! ^_^


Menambahkan tahan ketahanan dalam badan
Lemon kaya dengan Vitamin C dan juga Kalium (potassium) yang amat diperlukan badan. Vitamin C juga bagus untuk melawan demam manakala Kalium mampu melancarkan perjalanan fungsi dan perjalanan darah dengan betul. Oleh yang demikian, amalkan meminum segelas air suam dicampur sehiris lemon untuk dijadikan minuman selepas bangun tidur kerana ketika itu, perjalanan dan urat baru mula berasa tekanan kerja.

Keseimbangan PH
Lemon merupakan makanan berakali tinggi yang menakjubkan. Percaya atau tidak, lemon bertindak sebagai asid sendiri, tetapi di dalam badan kita ianya alkali (asid sitrik tidak wujud sebagai asid semulajadi setelah metabolisme kita meningkat). Jika anda ingin tahu, keseimbangan alkali dalam badan merupakan kunci kepada kesihatan diri.

Membantu masalah mengurangkan berat badan
Bagi mereka yang mempunyai masalah berat badan yang sedikit gempal, amalkan rutin harian ini untuk memiliki tubuh badan yang diidamkan, kerana lemon mepunyai khasiat serat pektin yang tinggi, dimana ianya mampu melawan kelaparan. Ianya juga menunjukkan bahawa mereka yang kekal alkali di dalam badan boleh mengurangkan berat badan dengan mudah. Oleh yang demikian, bagi mereka yang gemar makan berat di waktu malam, amalkan rutin ini agar kawalan perut anda berada dalam keadaan seimbang.

Masalah penghadaman
Bagi mereka yang berasa ada makanan yang tersekat di ulu hati, cuba tip ini, kerana air suam mampu melancarkan makanan yang tersekat di ulu hati, manakala lemon pula bertindak sebagai mineral dan vitamin yang membantu perjalanan sistem penghadaman anda.

Pembersihan air kencing
Jus lemon membantu membuang bahan yang tidak diperlukan badan kerana lemon menaikkan tahap kekerapan membuang air kencing dalam satu-satu masa ( ianya bagus untuk badan kerana kencing membuang toksik) . Oleh yang demikian, jika anda amalkan minum Jus lemon, tahap kebersihan air kencing anda akan meningkat dan sihat.

Kulit cerah dan bersih
Seharian kita didedahkan dengan cuaca yang terik dan habuk yang banyak. Mulakan hari anda dengan menghalang kulit anda dari terus rosak dan dari dijangkiti kuman yang tidak menentu dengan minum air lemon. Pasti dalam beberapa lama, kulit anda akan ada perubahan.

Mengelakkan dehidrasi
Air yang mencukupi amat penting untuk membantu perjalanan sistem di dalam badan kita. Lemon membantu menghalang keletihan dan dehidrasi. Apabila badan anda mengalami dehidrasi anda akan automatik merasa keletihan. Fungsi yang mengawal sistem dalam badan yang menghalang dari berasa keletihan dan lesu tidak dapat bergerak dengan betul jika tidak meminum air dengan kuantiti yang banyak dimana ianya akan terus mengurangkan tenaga dalam badan yang membawa kepada stress

Nak kulit cantik x???nak kurus  x??So ape lagi ???jom same-same kita amalkan gaya hidup yang sihat!!!!ngeeeeee (^_^)



Tuesday, 12 June 2012

Monday, 11 June 2012

Aku yang dulunya ibarat Princess???


Saya sangat jeless..sebab sekarang saya bukan lagi  satu-satunya “princess” di situ...sob..sob....disini tidak seperti disana..saya rasakan dilayan seperti princess wakakakkk..walaupun ade yang panggil “kak as! kak as!” motifff muke mcm lapan belas ni panggil kak as??? ekekekeke ^_~ 


Sangatlah hepi jumpa mereka..tersangat lah baik hati...terima kasih yer tolong angkatkan barang..kemaskan meja..bukakkan pintu...banje makan bagai...so skrg korang dah ade "queen" kan?? be gud to her yerr.....gonna mishhh u guysss...i wishhhh org kat cni pun mcm korang..waaaaaaaaaaaaa..T_T


Dun worry sy ttp heeeeepi dkt sni..sob..sob..T_+

Wednesday, 6 June 2012

Tak sakit tapi parahhh!!!!! @_@


Haishhh....saye suke kerja saye..suke sgt....tak der masalah pun..boss pun baikk... sayang sangat...tapi bile saye terlalu byk berfikir...”penyakit" lama saye pun akan menyerangg..actually untuk tahun ni dah kurang tp baru-baru ni kembali menyeranggg hadoiiii!!! inhales...exhales (@_@)

Sakit ape??? parah jugak la.....tindakan luar kawal..owh my Gucci..” PELUPA tahap GABAN” makan kismis selori pun belum tentu boleh recover..hehe yang peliknye bukan lupa pasal kerja..tapi balik kerja terlupa bawak balik purse...so terpaksa patah balik office..sumtimes handphone x hengat letak kat mane...pernah sekali tertinggal dlm toilet..nasib jumpa..kalu x nangis setempayan pun x guna...

yang misteri skrg ni..3 kaki payung CIMB bank aku ntah kat mane aku letak....dekat Quattro west dah cari..PFCC..plaza vads...dalam kete..masih x jumpa..owh nooooo!!!!

Semalam baru perasan headphone ilang..mane la aku letak pulak ni..nasib ade satu dekat PFCC..so cane nk gune softphone kat plaza vads ni???agagagagagaga

Mode: masih dalam usaha mencari T_T

Lebih Kilometer~~


Hari ni perjalanan aku lebih kilometre...rasenye dah lame mcm ni..walaupun tido x brape nk lena sbb cuaca yang panas..tak pulak mengantuk sebab ade jer keje nak buat....setelah 2 tahun sunyi tanpa kes-kes berat budak2 contract..hari ni aku terpaksa jadi bidan terjun ..dilantik menjadi “Prosecuting Officer” lame tak handle seram la jgk heheh..tp alhamdulilah semua berjalan lancer..fuhhhhh...dah setlle sambung pulak reporting....bile dah lunch baru teringat “alamak briefing session dgn Team Leader PFCC!” soooo..zasssssss drive ke Puchong...sesampai “alamak briefing material x print lagi!!!” so kealm kabut ler aku print semua...dah sampai hampeh..sumua x sampai lagi..even mase aku update ni baru 2 org jer sampaii.....owh my gucci!!! T_T

Sunday, 3 June 2012

Sakit Cari Sendiri~~

Sedang berusaha bertahan..but Luv... i mushhh u  badly... T_T huaaaaaa

(Psssssttt..sumpah kecik2 dulu muke saye cam nieee tau  wakakaka;p~ )

Thursday, 31 May 2012

Surprise...Surprise...!!!! T_T




“Surprise tapi tidak mengejutkan?????”

apekah???but im Looking forward to it^_~ wink!wink!!!

Wednesday, 30 May 2012

Mode Sedey: Sob..Sob..


Saye sayang sangat "die"..yerrr sumpah tak tipuuu...walaupun kite baru jer bekenalan...kemana-mana sy pergi mesti takkan lupakan "dia"....selalu jer nak "die" ade..Rase tak lengkap la hidup kalu "die" x der..tapi hari ni ......saya telah bersalah pada "dia"..sorry tak sengaja sayanggg...jangan sakit yerr...banyak duit nak kene keluar kalu awak sakit....bertahan yer..tanpa awak mcm mane saya nk dengar suara si dia yang saya rindu...bosan la malam saya jika tak mendengar suara die...So  be good ya..nanti sy belikan awak baju baru..yang tahan lasak yer...Sayang my darin  BB TOurch:*

Monday, 28 May 2012

Pertama Kali mengenali "Genta Rasa"


Pertama kali aku di perkenalkan dengan “Genta Rasa” memang ternyata begitu hebat  sekali air tangan Ustaz Pahrol Mohamad Juoi..peneranganya jelas dan begitu mudah untuk difahami.. aku tertarik dengan salah satu entri beliau “Bercerita tentang Jodoh” tentang seorang sahabat beliau yang berkahwin tanpa melihat wajah isterinya terlebih dahulu..unik bukan?? 

aku bersetuju bahawa..Cantik itu subjektif..orang yang pertama kali dilihat biasa..namun lama-kelamaan kita akan melihatnya semakin lama semakin cantik....mungkin hati yang semakin mengenali memperlihatkan 'kecantikannya" yang sebenar..aku sendiri punya pengalaman seperti itu sewaktu di belajar di kolej dulu.. bahkan aku pernah dikatakan 'gila' kerna suka akan  seseorang yg berjerawat batu sebesar duit 5 sen diseluruh mukanya..

Namun, tidak pula itu menjadikannya "kurang segak"..mugnkin kerana setelah mengenali...sikap2 yang baik terserlah..orangnya pemarah..walaupun hal-hal yang kecil..namun, lembut hatinya...cakapnya agak kasar namun begitu berlemah lembut dengan orang tua, keluarga dan wanita...punya nilai "frendship" yang tinggi dan perihatin..itulah sahabat ku Ajak..

Ajak!ajak! sntiasa kelihatan kusut dengan masalah2 kecil..amarahnya ibarat "cerita lucu" buat aku..bagaimana keadaanya sekarang??? semoga terus success kawan^_~

“Kalau hati kita indah, kita akan sentiasa melihat keindahan. Sebaliknya kalau hati rosak, keindahan tidak akan ketara, sekalipun sudah tampak di depan mata"


Tuesday, 22 May 2012

Senyummm^_~


Kerana niat itu baik maka saya memaafakn....
Biarkan burung itu terbang kerna belum pasti tempat hinggapnya...
Pabila tibanya diestinasi maka disitulah letak sarangnya...

Wednesday, 16 May 2012

Selamat Hari Guru Cikgu Latifah!!!


Semperna hari guru hari ini..aku ingin mengucapkan selamat hari guru buat  Cikgu Latifah...

Beliau sangat dekat dihatiku. Barangkali kerana tempoh masanya yang agak lama dengan kami dan ketika itu masih seorang guru biasa. bagi yang kurang mengenali mulanya akan mudah melihat arwah sebagai seorang yang 'garang', tetapi kalau dah kenal lama akan terasa arwah sebenarnya tegas, tetapi 'lembut di dalam' dan mengambil berat.
Masih ingat lagi suatu pagi Cikgu Latifah memanggil-manggil aku yang ketika itu sedang berjalan-jalan di koridor.

“Asliza!Asliza!” jerit cikgu latifah
“Yer Cikgu!” sedikit cuak tiba-tiba
“Nah” diberinya aku cebisan kertas yang telah dilipat-lipat dengan kemas. Aku pun dengan rasa hairan membuka cebidan kertas itu.
“Happy Birthday Asliza!!!!” terus aku menjeritt kegirangan.
“Cikgu hadiah tak ada ke??” Cikgu Latifah tersengeh seraya masuk semula ke kelas. 
Itulah pertama kali dah terakhir seorang guru mengucapkan Happy Birthday pada aku.



          Untuk pengetahuan semua 2 tahun berturut-turut aku terpilih untuk menwakili sekolah ke perhimpuan Kadet Remaja Sekolah (KRS) peringkat kebangsaan tahun 1998 dan 1999. Dan orang yang telah memilih aku adalah Cikgu Latifah!!!! Seperti yang aku sendiri sedia maklum aku bukanlah begitu hebat berkawat..kadang-kadang kaki dan tangan same jer ke dua-dua ke kiri dan kanan..dah la tak berape nak cukup inci...aktiviti lasak???lagi la aku paling lembik tapiii..aku dapat mewakili negeri..bila aku utarakan pertanyaan pada Cikgu Latifah..

"Cikgu kenapa cikgu pilih saya? sebab saya ni tak macam pelajar-pelajar yang lain yang hebat-hebat"
"ermmm sebab saya suka awak!!!"

Ha??sebab Cikgu Latifah sukakan aku jer?? ermmm xper la...ape pun terima kasih cikgu untuk pengalaman yang sangat berharga tu..seronok sangat berkenalan dengan kawan-kawan dari perbagai negeri seluruh malaysia.

Actually banyak kenangan aku dengan cikgu Latifah termasuklah dia pernah tertinggal aku sewaktu latihan kayak di taman tasik taiping. Abah terus ke rumah Cikgu mencari ku. Kelakar bila abah bercerita Cikgu latifah menjerit
 " alamakkkk saya tertinggal dia!!!"
sebabnya die terlupa nak ajak aku balik sekali aku pulak leka time tu hehe..nasib Cikgu Wan sudi tumpangkan..tak per cikgu saya tak marah tapi nak ketawa bila  cikgu boleh terlupakan saya..hehe

Dah lama aku teringin untuk bertemu dengan beliau tetapi tidak kesampaian. Apabila Khalilah (Kelly) rakan sekelas aku dulu memberitahu Cikgu Latifah akan hadir semasa kenduri kawin dia nanti bersemangat aku untuk bertemu dengannya..tapi sayang tak ada rezeki...terus aku tanyakan pada kawan-kawan no tel Cikgu dan  terus menghubunginya...rasanya itulah kali terakhir aku mendengar suara Cikgu Latifah.

Namun,Tuhan lebih menyayanginya tak ku sangka berita yang aku dengar tentang kemalangan jalan raya pada 9 Julai 2010 " Pengetua Sekolah Terbunuh dalam kemalangan ke Taiping" adalah Cikgu Latifah!!!!!!! aku sangat terkejut dan sebak...even bila terkenangkan Hari Guru hari ni aku menagis terkenangkan Cikgu Latifah.

Semoga rohnya ditempatkan bersama-sama orang yang beriman....Al-Fatihah~~



~The life given us by nature is short, but the memory of a life well spent is eternal~


Sunday, 13 May 2012

Mesin Masa Doraemon


Doraemon..doraemon...boleh tak saya nak pinjam mesin masa awak sekejap??? saya just nak jmp diri sy 10 tahun lepas and kasi pesanan jerr ^_+ plezzzzz...


haisshhh...kalau la semudah itu!!!

Friday, 4 May 2012

Pesan kawan saye!!!


Kawan saye pesan...bukak pintu hati tu luas luas sikit!!!!!

 Yer mmg ter bukak pun...

Taaaaaapppppiiiiiii....


ermmmmmm...



Tapi...




Bile saye pejam mate......



Saye namapk die jer???



Siape???


Ermmm..




alaaaaaaaaa......



Susah la nak cakap nanti saye kene skolahhh!!!!...




Nak tau jugak???



ermmmmm ok la....




saye tak buleh lupe die la.....




kadang-kadang sy terkonfius die dengan aeron Aziz.....




Tapi x per lah... saye suka awakkk jerrrrr!!!









Awakkkkk laaaaaa......!!!! heheheheeh muahahahahah;*




Dedicated to one of My Follower hehe ^_~

Sejak akhir-akhir ni saye perasan  die..



Makan tak kenyang....








Tido tak lena... (agak la..hehe)








Mandi tak basah...(wild guess)








Lagi....

saye perasan die dah potong rambut pendek...dah trim janggut...

Opsss dah jumpe bakal mak mertua ker???

Owhhh no wonder la asik cakap nak kawin jer.."senyum kambeng" jer selalu..hikhikhik..










Nak kirim kad Wangi nanti jangan lupe saye yer hehehe...

Thursday, 3 May 2012

Jom Reward diri!!! ^_~



PERNAH 
tak korang terfikir..tiap2 bulan dapat gaji habis macam tu aje. Tapi tak nampak pun barang ape yang dibeli alih-alih poket dah kemps..hehe Duit..duit...tak kan pernah cukup kan?? 
betul la cakap Cikgu Ravi cikgu skolah menengah aku dulu
”Lagi besar income awak nanti ..Taste and preference pun akan berubah” 
ye cikgu saya sangat setujuuuuuuuu!!!! 

Tiap2 bulan pernah tak korang terfikir untuk reward diri??? Duit bli itu....ini habis jugakkan??kadang-kadang lebih byk habis untuk makan...makan and makan..tambah pulak KL ni banyak betul tempat makan yang best-best..huhu ^_~

since aku ade income lebih sket bulan ni aku decide nak reward diri aku dgn 2 benda hehe

1. Sandal Fitflop


Cantik x??? hehe actually aku beli sebab terpengaruh dengan seseorang..regenye if cakap...sungguh tidak masuk akal!!! RM269 sepasang (fuhhh berpeluh kejap) @_@ tapi mmg betul best and sedap di pakai..sandal ini di cipta untuk keselesaan seperti berjalan berkaki ayam gitewww! di samping menurunkan kalori seolah-olah sambil berjalan krg melakukan senaman hehe membetulkan tulang blelakang,shapekan muscles dan mengurangkan sakit tulang belakang serta sendi...best kan?? 

2. Handbeg


Actually tak terfikir pun nak beli handbeg baru tapi..baru jer nk masuk OU handbag ku putus di tengah jalan..hadoiii...saje jer kan bikin suspen..so ape lagi bergegas ke butik Charles& Keith..huhu time kasih Cik Zun sbb teman kan as sopingg hehe.. Tak tau la kenape lately bekenan bebenor dgn brand ni..maybe sbb rege handbeg die x penah lebih RM200 kot..masih mampu nak beli hihihi selain tu x der lagi aku jmp brand ni kene ciplak jual dekat pasar malam or downtown..


Ape pun berbelanja kenela berpada-pada kan?? duit kecemasan jangan dilupa huhu

“You get what you reward. Be clear about what you want to get and systematically reward it.”

Monday, 23 April 2012

Friendship~~

Dari Dapur Bujang~ Nasi Putih & Paprik ^_~

Semalam tiba-tiba terajin pulak nak memasak..memandangkan besday Kak Zun hari sebelumnye..So this is a treat for her hehe..

So ape lagi cepat pakai apron..Jom kite masak paprik..hehe ^_~

Bahan-Bahan yang diperlukan..


sayur-sayuran..Normally aku suka gunakan karot, bunga kobis, Kacang panjang n Bawang besar.

 Bahan wajib ni..serai n daun limau purut untuk rasa n bau yang mengasyikkan ..gitewwww!!!
  Cendawan...x payah pun x per..tp aku suke taruk sekali..manis n sedap..
 Compare to ayam aku lebih suka gunakan daging....lebih sedap..ape pun terpulang pada korang nk gunakan ayam, daging or seafood pun blh jgk...
 Sayur yang telak aku potong....
 Bahan lain yang di perlukan adalah cili giling dan sos tiram..nk cepat n memudahkan aku gune jer ready made senang huhu
 memula...tumis cili yerrr
 masukkan sos tiram...
 serai
 Daun Limau Purut
 Masukkan daging
 bile daging hampir empuk..masukkan sayur2 yang keras dahulu..
 karot
 Bunga Kobiss..

 Lepas beberape minit  Masukkan semua sayur..dan biarkan seketika..
 Yang terakhir masukkan cendawan...jangan biarkan lelame yer..
 Ini Ler rupenyeeee...
Siap untuk dihidang..opsss lupe nk amek pic nasik...


So ape lagi....Cubalahhh!!!

Selamat Menjamu Seleraaaaaa!!!!! ^_~