Friday, 22 June 2012


TM Group AW@RD NiTe 2012!!!



Menarik tertarik kau memang da boommm!!! Heheh itula yang aku mampu ungkapkan..memang best!!! Memula tu cuak jugak bile fikir kite srg jer yang kene pegi..tapi unsangkarable semua yang datang giler sporting..so tak jadi la nak control cun....semua have fun....bersemangat sume siap rehersal dulu nak sorak team..aku pun x kurangnye...tepakse la mengeluarkan suare emas menyanyi2..dah la ddk barisan depan sekali walaupun tak berape nk skill sangat goncang2 pom pom tu..hentam sajela labu..wakakakkk ;p~ 


 Tix to da show..RM700 okehhh wakakak..

 Free Mafla for alll 1TM United hoyehhhh^_~
  Time Rehersal sempat lagi post k..hehe
  Halalalaal..anak shaper ni???wakakakak
 Aku yang gedssss!!!;p~
 Fasli yang telah betukaq~Aummmmm!!!!huhu
 Say Cheese:)
  Akma & Sue yang maintain ayu..hehe
aku mcm biase ler...jgn bgtau bf i yerrr hehe
 Registeration timeeeeee!!
  Stacy pun ado yerrrr!! best performance..suare auuuu best!best!!1
 Team Lain yang dtg..sangat hefeninggg!!




 Our Food~ Yummy hehe
 Ni ler pemenang TM Idol..suare okey la...ala2 amy search giteww!!

Afdlin in da houseee!!! Giler kentang kelakorrr kau kau...if ade kapet kat bawah tu sure ramai yang nk gelak sambil guling-guling...Afdin u're da best!!!!!


last sekali aku balik dengan tangan kosong sob..sob..sob trip pg australia tu patutnye milikkkk kuuuuu!!! x aci...x aci....aci laaaaaa!!!!! waaaaaaaaaa T_T

Wednesday, 13 June 2012

Jom jaga kesihatan~_^


Lemon   OH Lemon 
Effecive 2nd June aku dapat "clik" baru.. Kak Siti Rohaya tersangat la peramah & mesra..dalam banyak2 perbualan kiterang aku tertarik dengan tips hirisan Lemon campur dengan air suam..di minum setiap hari untuk kesihatan dalaman....serta pelbagai khasiat yang lain menarikkan? bileh kurus ni hehe

so starting last week lagi aku dah sibuk minum air lemon ni..memang tak ada masalah untuk "pembuangan" selesa and lancar gitewwww hehe..tapi aku upgrade sikit everyday aku tambah sedikit madu untuk tambahan khasiat dan rasa hehe..


Jom kita usha-usha ape khasiat air lemon ni?

JOMmmmmmmmmmmm!!!! ^_^


Menambahkan tahan ketahanan dalam badan
Lemon kaya dengan Vitamin C dan juga Kalium (potassium) yang amat diperlukan badan. Vitamin C juga bagus untuk melawan demam manakala Kalium mampu melancarkan perjalanan fungsi dan perjalanan darah dengan betul. Oleh yang demikian, amalkan meminum segelas air suam dicampur sehiris lemon untuk dijadikan minuman selepas bangun tidur kerana ketika itu, perjalanan dan urat baru mula berasa tekanan kerja.

Keseimbangan PH
Lemon merupakan makanan berakali tinggi yang menakjubkan. Percaya atau tidak, lemon bertindak sebagai asid sendiri, tetapi di dalam badan kita ianya alkali (asid sitrik tidak wujud sebagai asid semulajadi setelah metabolisme kita meningkat). Jika anda ingin tahu, keseimbangan alkali dalam badan merupakan kunci kepada kesihatan diri.

Membantu masalah mengurangkan berat badan
Bagi mereka yang mempunyai masalah berat badan yang sedikit gempal, amalkan rutin harian ini untuk memiliki tubuh badan yang diidamkan, kerana lemon mepunyai khasiat serat pektin yang tinggi, dimana ianya mampu melawan kelaparan. Ianya juga menunjukkan bahawa mereka yang kekal alkali di dalam badan boleh mengurangkan berat badan dengan mudah. Oleh yang demikian, bagi mereka yang gemar makan berat di waktu malam, amalkan rutin ini agar kawalan perut anda berada dalam keadaan seimbang.

Masalah penghadaman
Bagi mereka yang berasa ada makanan yang tersekat di ulu hati, cuba tip ini, kerana air suam mampu melancarkan makanan yang tersekat di ulu hati, manakala lemon pula bertindak sebagai mineral dan vitamin yang membantu perjalanan sistem penghadaman anda.

Pembersihan air kencing
Jus lemon membantu membuang bahan yang tidak diperlukan badan kerana lemon menaikkan tahap kekerapan membuang air kencing dalam satu-satu masa ( ianya bagus untuk badan kerana kencing membuang toksik) . Oleh yang demikian, jika anda amalkan minum Jus lemon, tahap kebersihan air kencing anda akan meningkat dan sihat.

Kulit cerah dan bersih
Seharian kita didedahkan dengan cuaca yang terik dan habuk yang banyak. Mulakan hari anda dengan menghalang kulit anda dari terus rosak dan dari dijangkiti kuman yang tidak menentu dengan minum air lemon. Pasti dalam beberapa lama, kulit anda akan ada perubahan.

Mengelakkan dehidrasi
Air yang mencukupi amat penting untuk membantu perjalanan sistem di dalam badan kita. Lemon membantu menghalang keletihan dan dehidrasi. Apabila badan anda mengalami dehidrasi anda akan automatik merasa keletihan. Fungsi yang mengawal sistem dalam badan yang menghalang dari berasa keletihan dan lesu tidak dapat bergerak dengan betul jika tidak meminum air dengan kuantiti yang banyak dimana ianya akan terus mengurangkan tenaga dalam badan yang membawa kepada stress

Nak kulit cantik x???nak kurus  x??So ape lagi ???jom same-same kita amalkan gaya hidup yang sihat!!!!ngeeeeee (^_^)



Tuesday, 12 June 2012

Monday, 11 June 2012

Aku yang dulunya ibarat Princess???


Saya sangat jeless..sebab sekarang saya bukan lagi  satu-satunya “princess” di situ...sob..sob....disini tidak seperti disana..saya rasakan dilayan seperti princess wakakakkk..walaupun ade yang panggil “kak as! kak as!” motifff muke mcm lapan belas ni panggil kak as??? ekekekeke ^_~ 


Sangatlah hepi jumpa mereka..tersangat lah baik hati...terima kasih yer tolong angkatkan barang..kemaskan meja..bukakkan pintu...banje makan bagai...so skrg korang dah ade "queen" kan?? be gud to her yerr.....gonna mishhh u guysss...i wishhhh org kat cni pun mcm korang..waaaaaaaaaaaaa..T_T


Dun worry sy ttp heeeeepi dkt sni..sob..sob..T_+

Wednesday, 6 June 2012

Tak sakit tapi parahhh!!!!! @_@


Haishhh....saye suke kerja saye..suke sgt....tak der masalah pun..boss pun baikk... sayang sangat...tapi bile saye terlalu byk berfikir...”penyakit" lama saye pun akan menyerangg..actually untuk tahun ni dah kurang tp baru-baru ni kembali menyeranggg hadoiiii!!! inhales...exhales (@_@)

Sakit ape??? parah jugak la.....tindakan luar kawal..owh my Gucci..” PELUPA tahap GABAN” makan kismis selori pun belum tentu boleh recover..hehe yang peliknye bukan lupa pasal kerja..tapi balik kerja terlupa bawak balik purse...so terpaksa patah balik office..sumtimes handphone x hengat letak kat mane...pernah sekali tertinggal dlm toilet..nasib jumpa..kalu x nangis setempayan pun x guna...

yang misteri skrg ni..3 kaki payung CIMB bank aku ntah kat mane aku letak....dekat Quattro west dah cari..PFCC..plaza vads...dalam kete..masih x jumpa..owh nooooo!!!!

Semalam baru perasan headphone ilang..mane la aku letak pulak ni..nasib ade satu dekat PFCC..so cane nk gune softphone kat plaza vads ni???agagagagagaga

Mode: masih dalam usaha mencari T_T

Lebih Kilometer~~


Hari ni perjalanan aku lebih kilometre...rasenye dah lame mcm ni..walaupun tido x brape nk lena sbb cuaca yang panas..tak pulak mengantuk sebab ade jer keje nak buat....setelah 2 tahun sunyi tanpa kes-kes berat budak2 contract..hari ni aku terpaksa jadi bidan terjun ..dilantik menjadi “Prosecuting Officer” lame tak handle seram la jgk heheh..tp alhamdulilah semua berjalan lancer..fuhhhhh...dah setlle sambung pulak reporting....bile dah lunch baru teringat “alamak briefing session dgn Team Leader PFCC!” soooo..zasssssss drive ke Puchong...sesampai “alamak briefing material x print lagi!!!” so kealm kabut ler aku print semua...dah sampai hampeh..sumua x sampai lagi..even mase aku update ni baru 2 org jer sampaii.....owh my gucci!!! T_T

Sunday, 3 June 2012

Sakit Cari Sendiri~~

Sedang berusaha bertahan..but Luv... i mushhh u  badly... T_T huaaaaaa

(Psssssttt..sumpah kecik2 dulu muke saye cam nieee tau  wakakaka;p~ )