Thursday, 29 March 2012

Selamat Hari Lahir our BFF ^_~

Selamat Hari Lahir Ishla..???? amacam ade rase dah T.U.A???Ape?? Macam  48??? Opssss hehe ;p~


Dengan ucapan
Semoga dikurniakan iman yang sempurna,
akhlak yang terpuji, 
pekerti yang mulia,
umur yang bermanafaat,
rezeki yang halal,
ilmu yang berguna,
jodoh yang membahagiakan,
hidup yang dirahmati di dunia dan akhirat.


Kek ini telah menempuhi perjalanan yang sangat jauh sblm tiba ke destinasi....Wakakak
(KL-Taiping-Penang)
 Excited nak tiup Lilin letewww ~_^


Wif Cik Piza...
 Again..cume tangan jer yang beraksi...hehe


Sowila ek..tak dpt nk buat proper...semuanya dilakukan last minit??hehe Tenkiew Encik Ishla..walaupun letih baru balik keje sudi jugak layan kawan2 ang yang suke wat terjahan mcm ni hehe...



Selamat Hari Lahir ye. Semoga dipanjangkan umur/usia dengan kesihatan yang baik dan berterusan......”

Tuesday, 20 March 2012

Unplanned Trip to S'pore ^_^

Singapore oh Singapore ^_~percaya atau tidak inilah trip kedua aku yang betul2 main redah aje..without proper planning..zassssss jer meluncur laju ke sana..huhu
Ape yang membuatkan aku nak kesana?? sbb terfikir maybe ni last trip aku dgn my BFF mane la tau tahun depan masing-masing dah ade "transition" dalam hidup..huhu aminnn..

Tak tahu kenapa perjalanan ke sana dipermudahkan...dari aku yang last minit buat pasport....budget yang ciput...masalah transport nak kesana..akhirnya semua tu bukan lagi masalah..tiba-tiba Abs dan Kak Amy nak join so..blh la ke johor naik kereta...penginapan pun bukan lagi masalah sbb kedua-duanya orang johor..alhamdulilah..

On da way from KL ~~ Saturday Morning^_~
Mode: Excited:)
Sampai di johor Zasss Cari Tiket Bas untuk Ke Singapore

Setelah puas mengexplore Bus Station Larkin akhirnya kami jumpa Kaunter Tiket yang di cari..Tambang RM15 jerrrrr trus sampai USS (^_^)
 Next Stop~~Jom singah Restoran Mat Misai Isi perut dulu..hehe
Banyak sangat pilihan~~rambang mata hehe

Since the next day kami akan berada di USS for the whole day. So hari tu jugak km terjah Singapore..ronda-ronda naik train, makan murtabak and beli sedikit buah tangan:)

Nak masuk kene beli Autopass yerr..Meletopss tak model i??huhu
Bukti  "White Winter" masuk s'pore hehe
Location: Bugis Tambang  $2.90 
First time naik MRT (serupa LRT kite) kat Sane..Excited!!! ^_^

Bugis Village
Arab Street...kat sni barang agak murah..so blh la grab buah tangan utk yang tersyg^_~
Wajib!!! Jom try Murtabak S'pore!!! @ Restoran Zam Zam
Yummy...Sepinggan $9 jer..blh share 4 org (^_^)

Second day: Universal Studio Singapore (USS)
Verangan ayu opssss!!!huhu
Second  day chop for my passport hahaha ;p~
my beautiful fwenz:)
Adalah dinasihatkan untuk membeli sedikit snack and air to save budget sbb kat sane sgt lah mahal hehe
Our Bus ticket`
arriveee..yeaaaaaaa!!!!
USS tiC!!! Silalah purchase dgn Maybank Credit Card or debit Card anda akan dapat discount 10% so tiket kiterang  RM155 ..murah la jgkkan?

 wajah-wajah ceria melangkah masuk USS..hehe
                                          Battlestar Galactica Dueling Coaster...jom naik hehe


Egypt
Oh Luper pulak...Di USS km bertemu En. Isha & kawan-kawan so bertambah meriah la trip kiterang hehe

Transformers Studio...Superb.!!!! terasa diri bertukar menjadi transformers haha











Jurassic park main entrance

Near Far-Far Away Castle
My new boyfrenz....hehe





TQ Abs for the friendship Pen :))




Our Unplanned trip ends with unforgettable memoriesss ^_~

Thursday, 15 March 2012

Cinta perlukah bersebab??

"CINTA itu datangnya tanpa diundang, perginya tanpa dihalau. Cinta itu P.E.L.I.K dan penuh M.I.S.T.E.R.I. Sejuta org, sejuta pelbagai rasa CintaJ.A.N.G.A.N dipersoalkan bagaimana seseorg itu blh mencintai kita. CINTA yg suci tiada persoalan dan tiada jawapan. Ia dari Allah. Hanya mereka yg ikhlas sja yg terpilih utk memilikinya. AJAIBnya rasa cinta ini, hanya Allah yg Maha Mengetahui"~~Farah Rbw~~

SUKAR untuk dimengertikan kerana cinta hadir tanpa bersebab. Puas di CARI puas di RENUNG..puas di GALI.. Namun, aku masih belum temui sebabnya yang sebenar...




Allah sendiri mengasihi dan menyayangi hambanya tanpa sebab. Allah memberikan rezeki kepada sesiapa saja yang berusaha mencarinya tanpa sebab dan tanpa sekatan. Allah biarkan kita bernafas tanpa bayaran. Allah biarkan kita memerintah dunia ini mengikut kehendak kita. Dalam banyaknya nikmat pemberian-Nya, Allah cuma mahukan kita menyembah-Nya tanpa pendua..

Jadi perlukah CINTA bersebab???




"Jika melepaskanya memang jalan yang terbaik, maka lepaskanlah. Kerana cinta bukan untuk saling menyakiti tapi saling mendoakan kebahagiaan masing-masing"